Bruttotruppen til landsholdet udtaget

På vegne af Eliteudvalget skriver Kåre Kristensen til skak.dk om udtagelsen af bruttotruppen til landsholdet: 

 

Eliteudvalget (Mads Boe, Kåre Kristensen og Poul Jacobsen) har udtaget bruttotruppen til landsholdet. Vi fortsætter som de seneste to år at arbejde ud fra en bruttotrup, men udtagelsen til den nye bruttotrup vil denne gang være et toårigt forløb for både 2019 og 2020. Dette er blandt andet for at give kontinuitet og bedre mulighed for planlægning. Dog vil det være muligt, at nye spillere optages i truppen undervejs i forløbet. 

 

Bruttotruppen ser således ud – elotal pr. 1. februar:

 

IM Jesper Søndergaard Thybo (2517)
GM Lars Schandorff (2490)
IM Bjørn Møller Ochsner (2476)
IM Jonas Buhl Bjerre (2432)
IM Kassa Korley (2426)
IM Mads Hansen (2409)
FM Filip Boe Olsen (2397)
IM Martin Percivaldi (2392)

 

Fem af spillerne er gengangere fra truppen i 2018, mens Philidor-trioen bestående af GM Jakob Vang Glud, IM Simon Bekker-Jensen og IM Nikolaj Mikkelsen siger farvel af forskellige private årsager. Eliteudvalget vil her gerne benytte lejligheden til at udtrykke en stor tak til de 3 spillere, både for deres indsats ved OL 2018, men i ligeså høj grad for deres positive bidrag i truppen gennem 2018.

 

Vi kan så heldigvis byde tre nye spændende navne velkommen i truppen:

 

GM Lars Schandorff kan næppe være ubekendt for nogen i det danske skaklandskab. Lars har tidligere spillet masser af gange for det danske landshold, været landstræner, er medredaktør af Skakbladet, fungerer som en fremragende vært for det ugentlige skakmagasin “Nimzowitch” på Radio24syv og seneste skakrolle er som kommentator ved Xtracon Cup. Men Lars har heldigvis også fået lyst til selv at blive mere skakaktiv, end han har været de de sidste par år og regner med at spille flere turneringer i løbet af 2019.

 

Ny i bruttotruppen for landsholdet – GM Lars Schandorff. Foto: Thomas Vestergård

 

IM Kassa Korley er opvokset i USA, men udover at være FIDE-dansker, så er han også er dansk-talende, bl.a. grundet mange ophold hos familie i København og et studieophold, hvor han spillede for ØBRO i divisionsturneringen, ligesom han gjorde en fin figur i landsholdsklassen ved DM 2015. Kassa scorede i 2018 sin første stormesternorm og har primo 2019 opsagt sit civile job for at forfølge stormesterdrømmen. Hvis man kunne tænke sig at vide mere om Kassa, så var han i maj 2018 gæst i det glimrende ugentlige amerikanske skakmagasin “Perpetual Chess”, hvor han bl.a. fortalte om sine danske rødder. Hør indslaget (episode 69): HER

 

 

Ny i bruttotruppen for landsholdet – IM Kassa Korley. Foto: Thomas Vestergård

  

Den tredje og sidste nye spiller er 16-årige FM Filip Boe Olsen, der er i rivende udvikling og netop har paseret 2400 i live-rating. Selv om det, alder, rating og udvikling taget i betragtning, dårligt kan kaldes kontroversielt, at Filip er med i truppen, så er det måske på sin plads at nævne (da Mads Boe som det nok er de fleste bekendt er Filips far), at det var efter drøftelser udelukkende mellem Poul Jacobsen og Kåre Kristensen, at Filip blev spurgt om han ville indgå i truppen.

 

 

Ny i bruttotruppen for landsholdet – FM Filip Boe Olsen. Foto: Mads Boe

 

Undervejs har vi været i dialog med flere spillere – herunder GM Mads Andersen, GM Sune Berg Hansen og GM Allan Stig Rasmussen, som af flere forskellige bevæggrunde ikke har valgt at deltage i årets bruttotrup.

 

Første træningssamling for truppen bliver ultimo april, mens holdet til EM forventes udtaget inden sommerferien.