You are currently viewing Nyt fra landstræneren – juli 2021

Nyt fra landstræneren – juli 2021

Så nu sker der snart noget! Skak åbner alle steder, og det bliver lidt sjovere at være landstræner og landsholdsfan!

Hurtigt worldcup exit

Mads Andersen røg desværre ud allerede i 1. runde ved Worldcuppen i Sotji. VM-cyklussen er sammen med landsholdsturneringer (OL og EM) det absolut vigtigste imo, så det var superærgerligt. Mads havde en off-day som hvid og blev helt smadret i et flot angreb af en ret ukendt chilensk stormester. I 2. parti var Mads tilbage i normal form, men selvom det blev til noget pres, var det ikke nok. Bittert, især da det på papiret lignede en god parring. Men – og det skal man altid huske – ingen spiller dårligt med vilje! Og slet ikke i vigtige turneringer. Generelt har vi danskere dog ofte været lidt for bløde i afgørende situationer. Den bedste kur mod det er… at være en trænet professionel, som går på arbejde, når man spiller skak, fremfor en talentfuld hobbyspiller. I et lille (rigt og dyrt) land som Danmark kommer vi aldrig til at vade i pro-spillere af flere grunde. Mads har lige færdiggjort sin uddannelse, og der er selvfølgelig grænser for, hvor meget kampform man kan forvente i de her corona-tider. Men surt er det, og den der ærgrer sig mest er helt sikkert Mads. Men mon ikke han kommer stærkt igen ved DM og (vigtigere set med landstrænerøjne) Hold-EM!

Stærke takter

Jesper Thybo har virkelig spillet stærkt de sidste 4 måneder og er på stormskridt på vej mod de 2600. I den seneste turnering i Benasque scorede han 8 af 10 uden nederlag. Han har altid været farlig og gevinstsøgende, men er måske ved at bygge noget af den robusthed, der kan hive resultaterne endnu højere op. Han er sammen med Jonas Bjerre udtaget til EM som spilles i Island fra den 26. august. Jonas Bjerre har haft lidt svingende resultater, men det er helt normalt når man er 17 år, selvom han nok er temmelig utålmodig efter, at pendulet begynder at svinge ordentlig op igen.

Optakt til EM for hold

FIDE har igen indkaldt til Online-OL. Med alle de kommende begivenheder, og et skakliv der for alvor er i gang med at åbne virker det ærlig talt temmelig dårlig timet. Logistisk er det en stor omgang at spille OL, og jeg tror ikke vi kan stille et ordentlig hold, så deltagelse er meget tvivlsom. Udover EM (med Jonas og Jesper) kan vi se frem til et sandsynligvis meget stærkt DM! Som bliver i efterårsferien. Desværre rammer det sammen med en stormesterturnering i Øbro og Bundesligaen i Tyskland. Der bliver også en (fysisk) træningssamling, som det har været meget svært at finde datoer til. Det endte med sidste weekend i september i Chesshouse. Der bliver nok en lynturnering fredag eller lørdag aften i den forbindelse, og så ser jeg i øvrigt frem til at give sponsor Jøker Holding ApS lidt landsholdskak og samvær – så nu holder det F**** Corona sig i ro. Det ser i øvrigt ud til at at landsholdet bliver i stærkeste opstilling ved det kommende hold-EM i Slovenien… og det må gerne være der alle topper.

Ny ’landsholdsdragt’

Og jeg glæder mig også til at overdrage de nye sponsorjakker til spillere og sponsor! De er i øvrigt blevet leveret af en ekslandsholdsspiller, Michael Gravgaard der har firmaet Schormand, og det har taget ’forever’, fordi kinesere åbenbart ikke kan finde ud af farvekoder… men nu er de her, og jeg er meget tilfreds med resultatet – Ligegyldigt hvordan holdet spiller, så kommer vi til at se brandgodt ud.