OL landsholdet udtaget

På vegne af Eliteudvalget skriver Kåre Kristensen til skak.dk om landsholdet der er udtaget til at repræsentere Danmark ved OL i Batumi: 

 

Eliteudvalget (Mads Boe, Kåre Kristensen og Poul Jacobsen) har udtaget holdet, der repræsenterer Danmark i åben række ved OL i Batumi fra den 23. september til den 6. oktober. Holdet er udtaget fra den tidligere offentliggjorte bruttotrup, hvor Jesper Søndergaard Thybo dog grundet studietur på forhånd havde meldt fra.

 

Udover den allerede afholdte træningssamling med Dorfmann, er der planlagt en arbejdsweekend fra den 10. august til den 12. august. Der er også indgået en aftale med sveriges bedste spiller GM Nils Grandelius om, at han i perioden op til OL skal arbejde med holdet. Samtidig arbejdes der på at arrangere en landskamp i weekenden den 7. september til den 9. september over 5 brætter i København – kort før afrejse til OL.

 

De spillere, som vi med stor glæde har udtaget er:

 

 

GM Jakob Vang Glud (elo 2508) Jakob er eneste stormester på holdet og også den med klart mest landsholdsrutine. Jakob har altid gjort det godt ved OL i 2012 i Istanbul scorede Jakob imponerende 8/10, mens det ved OL i 2014 i Baku blev den høje score 7½/9. Alt tyder på, at Jakob får ansvaret for det svære førstebræt, men med sin solide positionelle stil burde han også af den grund være den rette mand at have som førstebræt. Foto: Hjemmesiden for OL i Baku 2014

 

 

IM Simon Bekker-Jensen (elo 2483) Simon har været tæt på landsholdet i en årrække, så mange vil nok se udtagelsen som en velfortjent belønning for mange års stabilt arbejde og fremgang. Simon er måske ikke så aktiv som han har været, men er faktisk på sit højeste ratingtal nogensinde. Skakligt er der næsten garanti for nogle interessante åbningsteoretiske dueller ved OL, for Simon har i mange år haft både Najdorf-varianten og kongeindisk som faste bestanddele af åbningsrepertoiret. Foto: Thomas Vestergård

 

 

IM Bjørn Møller Ochsner (elo 2469) Bjørn blev som bekendt danmarksmester i påsken, hvad der vel ikke var fuldstændig uventet, men at det skulle ske i så suveræn stil, som det var tilfældet, havde vist kun få set komme. Bjørn har naturligvis meget talent, men er også et lysende eksempel på, at det også efter juniortiden er muligt at øge spillestyrken meget, hvis man arbejder målrettet med sit skakspil. Foto: Thomas Vestergård

 

 

IM Nikolaj Mikkelsen (2467) Nikolaj var som ungt talent med ved OL 2010, så det er ikke debut for hans vedkommende. Nikolaj spiller stadig frisk og underholdende skak, men spillet er blevet væsentligt mere stabilt end tidligere. Mod de rette modstandere burde Nikolaj være en pointmaskine. Nikolaj har fået holdleder ansvaret under OL. Foto: Thomas Vestergård

 

 

IM Jonas Buhl Bjerre (2436) Jonas har allerede repræsenteret Danmark noget nær et utal af gange ved ungdomsmesterskaber, kulminerende med titlen som europamester for U14 sidste år og er uden diskussion også klar til at træde ind på landsholdet. Man skal være forsigtig med at lægge FOR store forventninger på Jonas’ skuldre, men det er svært komme udenom, at han ligner Danmarks største skaktalent siden Curt Hansen. Derfor bliver det særdeles spændende at se, om OL 2018 er scenen, hvor han tager sit spil til næste niveau. Foto: Thomas Vestergård

 

I Eliteudvalget har vi sat os en målsætning om, at holdet gerne samlet set skal vinde rating i Batumi. Et succesparameter som slutplacering giver ikke så meget mening, da det ikke fortæller om turneringen har været en succes eller ej. Derudover lægger vi også stor vægt på at holdet fungerer som en enhed med et godt kammeratskab, og at alle bakker hinanden op.