You are currently viewing Nyt fra landstræneren

Nyt fra landstræneren

Corona-nedlukningen går også udover landsholdet. Træningssamlinger er et no-go, og det er svært at finde turneringer. Det er dog lykkedes for nogle af spillere at få sneget sig ud for at deltage i turneringer i udlandet. Der bliver spillet på især Balkan, og hvis man tager de rette forholdsregler virker det ikke mere risikabelt end at være herhjemme.

Det er ikke sjovt, at næsten hive et helt år ud af kalenderen, så alle håber nok vaccine-effekten er hurtigt virkende så skak kan komme i gang igen.

OL hul i historien

FIDE har definitivt aflyst OL i Moskva 2021, så det hul i OL-historien fra 2020 bliver ikke fyldt. OL i Moskva i 2022 bør til gengæld kunne gennemføres uden de store problemer, medmindre der kommer meget uheldige mutationer af Covid-19, som gør vaccinerne virkningsløse. Det vil næsten ikke være til at bære.

EM for hold  

EM for hold er sat til at blive spillet i Slovenien 11-22. november. Det er jeg helt overbevist om bliver gennemført. Det bliver så første gang, hvor sponsoren for landsholdet, Jøker Holding ApS, får set holdet rigtig i action.  Det bliver i øvrigt et smart hold, for der er bestilt lækre nye sponsorblazere til hele holdet.

VM-Kvalifikation  

EM i Island er aflyst (indtil videre) på grund af Corona-pandemien. Det har medført, at der pludselig var en masse tomme pladser til Worldcuppen i Sotji med start den 10. juli. Derfor har FIDE givet en friplads til en række lande deriblandt Danmark. Det gav landstræneren noget at tænke over for hvad er egentlig fair? Især når det ikke er praktisk muligt at arrangere en kvalifikationsturnering, og de spillere som ville til EM de facto bliver berøvet chancen? Hmmm det endte med, at rating på FIDE’s liste den 1. maj bliver afgørende. De spillere som kommer i betragtning er: Mads Andersen, Allan Stig Rasmussen, Jesper Thybo og Jonas Bjerre. Det er ikke en optimal måde at gøre det på, men vurderet til den mindst ringe. Der kan komme en chance til, for der skal efter planen holdes en hybrid (online men til stede i et turneringslokale med en turneringsleder) turnering i Norden. Detaljerne er ikke på plads endnu.