Flere overraskelser på EM-landsholdet

 

Bjrn Mller_Ochsner_fra_Bretagne_2015

Landsholdet til EM er udtaget. Landstræner Lars Schandorff er kommet ud med et overraskende og spændende landshold, som både har rutine og peger frem på et generationsskifte, som han selv uddyber i det følgende. (foto af en af overraskelserne på holdet. Bjørn Møller Ochsner, fotograferet ved en turnering i Frankrig i sommer, hvor den unge Aarhus-spiller scorede IM-norm.)

 

Lars Schandorff skriver:

 

Det danske landshold til EM i Reykjavik i november bliver Sune Berg Hansen, Lars Schandorff, Mads Andersen, Bjørn Møller Ochsner og Mikkel Manosri Jacobsen. To rutinerede stormestre med et hav af landskampe og tre af vores største talenter – en spændende cocktail!

 

Lars Schandorff

(GM Lars Schandorff under årets Politiken Cup. En af de to stormestre på landsholdet til EM i Island.)

Spillende træner

Den regerende danmarksmester Sune Berg Hansen er tilbage, og jeg har også valgt at spille selv. Tror jeg kan gøre mere for holdet på brættet end udenfor. De andre etablerede stormestre har meldt fra, primært på grund af arbejdsmæssige ting. Det har jeg fuld forståelse for. Sådan er vilkårene i dagens Danmark. Man kan desværre ikke leve af at spille skak, så folk er tvunget til også at have et job. Men som landstræner er jeg selvfølgelig nødt til at have nogle spillere, som vil spille!

 

Forudseende generationsskifte

Jeg har valgt at give ungdommen chancen. De er dedikerede og seriøse omkring deres skak, og så kommer de med noget ungdommelig energi og ærgerrighed.

Og så er det et landshold, der peger fremad i tiden. Vi har brug for et generationsskifte, og det her er et skridt på vejen.

 

Jeg har et godt samarbejde med ungdomslandstræneren Mads Boe, og jeg ved, at der er flere store talenter på vej med landsholdspotentiale. Mads Andersen har trods sin unge alder allerede været med et par gange, men der er debut til både Bjørn Møller Ochsner og Mikkel Manosri Jacobsen.

 

Genvalg til græsk åbningscoach

Jacob Aagaard bliver holdkaptajn og vi får endnu engang tilknyttet den græske åbningscoach Nikos.

Jeg har store forventninger til holdet!

                                                                    Lars Schandorff