Landsholdsbruttotruppen 2018

 

 

Som bekendt er Landstræneren erstattet af et eliteudvalg, som skal forsøge at varetage de opgaver der tidligere lå hos landstræneren.

 

Udvalget udgøres af 3 stærke og erfarne skakspillere, nemlig FM Mads Boe, FM Kåre Kristensen og FM Tom Petri Petersen samt Unionsformand Poul Jacobsen. Med andre ord er der både en klar faglig kompetence og en stærk forbindelse til ledelsen i repræsenteret i udvalget.

 

Det var starten udvalgets plan at sammensætte en bruttotrup med henblik på udtagelse af OL landsholdet 2018. Det er tanken at de som deltager i bruttotruppen for særlige støttemuligheder i form af gode trænings- og turneringstilbud, til gengæld for at leve op til nogle aktivitetskrav, herunder at deltage i OL turneringen hvis de udtages endeligt til holdet, hvilket forventes at ske 1. maj.

 

Eliteudvalget har for at finde bruttotruppen til OL landsholdet 2018 undervejs været i dialog med en del spillere – herunder GM Mads Andersen, GM Sune Berg Hansen, GM Allan Stig Rasmussen, GM Lars Schandorff, som af flere forskellige bevæggrunde ikke har valgt at deltage i årets bruttotrup.

 

Truppen kommer foreløbig til at bestå af følgende seks personer, der kan komme yderligere til, enten unge talenter eller spillere der i første omgang har sagt fra:

 

GM Jakob Vang Glud

IM Jesper Søndergaard Thybo

IM Bjørn Møller Ochsner

IM Martin Percivaldi

IM Mads Hansen

FM Jonas Bjerre.

 

Næste step bliver at få arrangeret en træningsweekend, hvor også medlemmer af eliteudvalget vil være tilstede. Tanken er at indlede den første træningssamling med et spillermøde, så vi i fællesskab kan skabe de bedst mulige forhold omkring vores landshold fremover.

 

På eliteudvalgets vegne

Poul Jacobsen