You are currently viewing Landsholdet nye side

Landsholdet nye side

Velkommen til det danske landsholds egen side. Her vil der komme nyt om landsholdet løbende

2020 blev jo noget af landsholdsmæssigt antiklimaks: OL blev aflyst! Men der skete dog også gode ting, og her skal i første omgang nævnes, at Jøker Holding ApS er blevet sponsor for landsholdet! Med flere penge i ryggen er det pludselig blevet særdeles realistisk at give landsholdet optimale arbejdsvilkår. Så et stort tak til Thomas Jøker med Holding for at give os denne mulighed. Som landstræner ser jeg ind i et hold med meget stort potentiale.

Landsholdet kom i kamp flere gange online, hvor især to sejre over svenskerne luner.

Generelt har aktiviteten for landsholdet været lav, men der bliver trænet på livet løs, og vi har pt. gang i hele 4 forskellige eksterne trænere.

Billedet er fra Batumi i 2019, som er sidste gang landsholdet var i kamp. Der lagde vi ud med at spille 2-2 med de senere europamestre fra Rusland.

Hvad så 2021?

Indtil videre har corona lukket for alting. Hold-turneringen og DM i påsken er aflyst. Det aflyste OL for 2020 skulle være spillet i 2021, men er nu blevet definitivt aflyst. Til gengæld er der intet som tyder på, at EM for hold ikke spilles som planlagt. Det skal begynde i Slovenien den 11. november. Skak holder ikke til at være lukket ned så længe (ligesom mange andre ting), så jeg er sikker på det bliver til noget, om det så skal være med mundbind og gennemsigtige plastic skærme over brættet.

Lige nu er bruttotruppen bestående af:

Mads Andersen, Allan Stig Rasmussen, Jesper Thybo, Jonas Bjerre, Jakob Vang Glud, Bjørn Møller Ochsner og Sune Berg Hansen.

Vi er pt. nummer 30 på landeverdensranglisten Og den placering kommer vi nok ikke til at holde, da nummer et på den danske ratingliste de facto er inaktiv. På lidt længere sigt forventer jeg dog at vi igen får flere spillere med over 2600 (og gerne 2700).

Landstræner Sune Berg Hansen